Ana Sayfa
Öğrenci
Çap / İlgi Alanı

Çift Anadal Programı (ÇAP)/İlgi Alanı

Çift Anadal Programı (ÇAP)

Belirli bir başarı düzeyini elde etmiş öğrenciler, bir bölümün öğrencisiyken aynı zamanda başka bir bölümün gerekli derslerini alıp iki bölümden mezun olarak çift diploma sahibi olma imkanı elde edebilir.

Öğrenci, ÇAP’a en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise beşinci yarıyılın başında başvurabilir.

Öğrencinin ÇAP başvurusunda bulunabilmesi için:

  1. Anadal diploma programında bulunduğu döneme kadar tüm derslerini almış ve başarmış olması,

  2. Genel Not Ortalamasının en az 4,00 üzerinden 3,00 olması,

  3. Anadal programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst yüzde yirmisinde bulunması,

  4. Genel Not Ortalaması en az 3,00/4,00 olan, ancak anadal programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst yüzde yirmisinde bulunamayan öğrenciler ÇAP yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olmak kaydıyla ÇAP’a başvurabilirler.

Bölümünüzün diğer hangi bölümlerle ÇAP anlaşmasına sahip olduğunu öğrenmek için bölümünüzün web sitesini inceleyebilir ve ilgili komisyon üyesi öğretim üyeleri ile görüşebilirsiniz.

ÇAP hakkında daha ayrıntılı bilgi için yönergeyi inceleyiniz.

 

İlgi Alanı

Bölümünüzün eğitim öğretiminin son yılında, belirli alanlara göre sınıflandırılmış seçmeli dersleri alarak ve bitirme çalışmasını bu alanda yaparak ilgi duyduğunuz alanı ifade eden bir sertifikaya sahip olabilirsiniz.

İlgi alanının uygulamasının amacı, öğrencinin kariyer planlamasında bölüm seçmeli derslerinde izleyecekleri yolları şekillendirerek ilgi alanı edinmelerini sağlamaktır.

İlgi alanı, 20 AKTS’den az olmamak kaydı ile en az dört bölüm seçmeli dersi ile bitirme çalışması dersinden oluşur. Bitirme çalışması dersinin ilgi alanıyla alakalı konuda olması gerekmektedir.

İlgi alanı için herhangi bir başvuruya ihtiyaç bulunmamaktadır. Öğrencinin ilgi alanında belirlenmiş dersleri alması durumunda sistem otomatik olarak belgeyi üretecektir. Öğrencinin ilgi alanı belgesi alabilmesi için asgari seçmeli derslerden ve bitirme çalışmasından oluşan ilgi alanı derslerinin genel not ortalaması en az 2,50/4,00 olmalıdır. İlgi alanını tamamlayanlara ilgi alanı belgesi düzenlenir. Bu belge diploma yerine geçmez.

Bölümünüzün ilgi alanlarını görmek için Eğitim Bilgi Sisteminde (EBS) ilgili bölümün sayfasını inceleyebilirsiniz.

 

 

 

Fotoğraflar