Tesyev Burs Duyurusu

TESYEV Burs Duyurusu

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV), devlet üniversitelerinde ön lisans, lisans veya lisansüstü eğitim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi engelli öğrencilere burs vermektedir.

Başvuru Şartları:

1. Engel durumu % 40 ve üzeri olmalıdır.
  2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunmalıdır.
  3. Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyaç duyulmalıdır. (30 yaşından büyük veya evli olmamak.)
  4. Herhangi bir işte çalışılmamalı ve gelir getirici mal varlığı bulunmamalıdır.
  5. TESYEV dışında başka bir kurumdan burs alınmamalıdır. (KYK öğrenim kredisi hariç.)
  6. Örgün eğitim programında öğrenim görüyor olunmalıdır.
  7. İlk yıl başvuru yapılmalı veya ara sınıflardan başvuru yapılacaksa son sınıfta olmamak gerekmektedir. (Meslek yüksekokullarının 2. sınıf öğrencileri başvurabilir.)

Başvuru Değerlendirme Kriterleri:

• Ailenin ekonomik durumu
  • Okuyan kardeş sayısı
  • Barınılan konut veya yurt durumu
  • Okul başarı durumu (genel not ortalaması, ders başarıları, karne)

Bursiyerlerin seçimi sırasında adayın maddi durumu ve başarı kriterleri dikkate alınacaktır. Burslar, Ekim-Haziran ayları arasında ödenmektedir. Bu süre dışındaki aylarda ödeme yapılmamaktadır. Başvuran öğrencilerden, gerçek bilgi beyan edilmesini ve burs kullanım kurallarına uyulmasını taahhüt eden bir belge istenmektedir.

BAŞVURU ŞEKLİ;
Burs müracaatı, devam edilen öğretim kurumunun kendi bünyesinde kurulu bulunan burs komisyonu kanalıyla yapılmalıdır. Başvuru
formu, TESYEV’in web sitesinden (www.tesyev.org), bürosundan veya duyuru yapılan öğretim kurumundan temin edilebilir. Formlar
eksiksiz ve doğru olarak doldurulmalı ve ekinde istenilen belgelerle birlikte 25 Ekim 2024 tarihine kadar öğretim kurumlarının
ilgili burs bürosuna teslim edilmelidir. Zira TESYEV’e yapılan şahsi başvurular geçersiz sayılacaktır.