Ana Sayfa
Duyurular
Dr. Öğretim Üyesi Emre Akmaz, Cost Aksiyonuna Kabul Edildi

Dr. Öğretim Üyesi Emre Akmaz, COST Aksiyonuna Kabul Edildi

Dr. Öğretim Üyesi Emre Akmaz, COST Aksiyonuna Kabul Edildi

 

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emre Akmaz COST (European Cooperation in Science and Technology) CA22132 aksiyonuna araştırmacı olarak kabul edildi.

 

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emre Akmaz “CA22132- Open Network on DEM Simulations adlı Avrupa COST projesinin “Going closer to physics (WG2)” ve “Normalization and best practices (WG4)” olmak üzere iki çalışma grubuna üye olarak kabul edildi.

 

WG2, fiziksel süreçlerin daha gerçekçi sayısal modellemelerini gerçekleştirmek için eylemlere odaklanacaktır. Bunlar arasında DEM simülasyonlarında parçacık şeklinin daha iyi temsil edilmesi, mevcut parçacık bağlarının geliştirilmesi, enerji, momentum ve kütle korunumunun izlenmesi stratejileri yer almaktadır. Bu hedeflere ulaşmak için, bu çalışma grubu hem deneysel hem de sayısal çalışmalar yürütecektir.

 

WG4, DEM yöntemlerinin doğru kullanımına odaklanacak. Fiziksel bir sistemin parçacık ölçeğinde modelinin geliştirilmesiyle ilgili sorunları inceleyecek; uygun parametrelerin belirlenmesi, kalibrasyon yapılması, sınır koşulları, örnek boyutu, sayısal entegrasyon için uygun parametreleri dikkate alacaktır. Ayrıca, kullanıcıların simülasyon kurulumlarını doğrulayabilmeleri için basit vaka çalışmaları ve (daha karmaşık) referans ölçütleri sunacaktır.

 

Ayrık Eleman Yöntemi (DEM), çok sayıda parçacığın hareket denklemlerini aynı anda çözen sayısal yöntemler sınıfına aittir. Bu yöntemler, ayrık bir çerçevede tanımlanabilecek geniş bir problem yelpazesine uygulanır. Doğal olarak, kayaçlar, tozlar ve kum benzeri malzemeler gibi bağlı ve bağsız granüler ortamların çalışmalarını içerir. Ayrık Eleman Yöntemi (DEM) simülasyonları, çok sayıda disiplinde kullanılmaktadır.

 

Ekim 2027 yılına kadar sürecek proje, geniş ve çeşitli DEM toplulukları arasında bilgi ve insanları birleştirmeyi amaçlamaktadır. CA22132 aksiyonunda, DEM ile nelerin başarılabileceğini değerlendirip genişletecek, yeni gelişmeleri yayacak, en iyi uygulamaları teşvik edecek, simülasyon örnekleri, doğrulama deneyleri, veri analizi için ortak araçlar sunacak ve genç araştırmacıların eğitimi ile diğer ilgili tarafların katılımını sağlayacaktır.

 

Fotoğraflar