Yapı ve Deprem Sergisi

YAPI VE DEPREM SERGİSİ

6 Şubat 2023'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 Mw büyüklüğünde,  9 saat sonrasında da merkezüssü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi olan 7.6 Mw büyüklüğünde meydana gelen iki deprem sonrasında Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD Koordinatörlüğünde yürütülmekte olan hasar tespit çalışmalarına katkı sağlamışlardır.

Deprem sonrasında yapılan gözlemleri aktarabilmek, bilinçlenme ve farkındalık yaratmak amacıyla Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Afet Yönetim Uygulama Araştırma Merkezi iş birliği ile “Yapı ve Deprem” konulu bir sergi hazırlanmıştır. Sergi 11 Mart 2023 tarihinde Agora AVM’de, 12 Mart 2023 tarihinde Serdivan AVM’de gerçekleştirilmiştir.Sergide öğretim üyelerinin deprem bölgesinde çektikleri hasarlı yapılara ait fotoğraflar sergilenmiştir. Bunun yanında vatandaşlar deprem ve yapı güvenliği konusunda uzman akademisyenlerden bilgi almışlardır.