Gaz ve Petrol Yapıları İçin Eğitim

Karadeniz ve Akdenizde son zamanlarda bulunan gaz ve petrol keşiflerinin ve daha fazlasının keşfedilmesinin beklentisinin ardından, bu alanla ilgili geniş çapta ve acil olarak teknisyen, mühendis, uzman  ve akademisyenlere ihtiyaç duyulmaktadır. Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak bu konuda öğrencilerimizin yetkinliklerini geliştirme ve Türkiyedeki uzmanlık ihtiyacını karşılama eğilimindeyiz. Bölüm olarak Türkiyede ilki gerçekleştirmeyi ve  2021-2022 Akademik  Bahar yarıyılı döneminden itibaren Gaz ve Petrol Yapılarında görev alabilecek düzeyde mühendis adayları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bu alanda görüşmelerimizin son aşamasında olduğumuz kurumsal ve özel şirketlerde de staj yapma, ortak bitirme çalışması yapma imkanı sağlamayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz ilk aşamada Türkçe, sınırlı sayıda da İngilizce dilinde ders işleyecektir.
Gaz ve Petrol Yapıları konusuna ilgi duyan, bu konuda kariyer planlayan, yeniliğe açık, vizyon ve misyon sahibi, istekli ve azimli, not ortalaması 3.00 den yüksek olan son sınıf öğrencilerin ttatar@sakarya.edu.tr adresine 02.02.2022 tarihine kadar emaille başvurmaları rica olunur.