Mazeret Sınavları Hakkında

Online Sınav:
Online sınav esnasında öğrenci sorun bildirimi yaptığında dersin hocası (veya yetkilendirdiği kişi) ilgili öğrenciye ilave süre, yeni sınav hakkı (mazeret değil) veya mazeret sınavına girme hakkı verebilmektedir. Bu kısımda öğrenciye mazeret hakkı verildiyse ilgili öğrenci mazeret sınavı listesine dahil edilecektir.
Şayet dersin hocası sorun bildiren kişiye SABİS üzerinden mazeret hakkı veremediyse bu öğrencinin gerekçeleri ile birlikte bölüme başvurması gerekmektedir.
Öğrencinin sistemsel olmayan diğer geçerli bir mazereti bulunması (hastalık, birinci dereceden yakınının vefatı vb) durumunda da bölüme başvurmalıdır.

Ödev türünde sınav:
Ödev türünde mazeret hakkı verme fonksiyonu SABİS'de bulunmamaktadır. Bu durumda sorun yaşayan veya diğer geçerli mazereti bulunan öğrencilerin bölüme başvurmaları gerekmektedir.

Bölüme gelen başvuruları bölüm sekreteri eskiden olduğu gibi sisteme girecek ve oluşan liste FYK'ya iletilecektir. Listeye dahil olamayan öğrencinin mazeret sınavından not alması söz konusu değildir.