Ana Sayfa
Duyurular
Uzaktan Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

Uzaktan Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

Uzaktan Staj Kapsamında Yapılması Gerekenler;

1) Uzaktan Staj Başvuru Formu ve gerekli ek belgeler hazırlanarak belirtilen tarih aralığında sauciestaj@gmail.com adresine başvuru yapılması gerekmektedir.
 

Başvuru evrakları;

-Uzaktan Staj Başvuru Dilekçesi (Eğer staj-2 içinse hidrolik ya da ulaştırma türünü belirtiniz.)

-Öğrenci transkripti

- Şuan  aldığınız dersleri gösterir sabis ekran görüntüsü

-Eğer yaz okulunda ders alacaksanız açılacak ve alacağınız dersleride belirtmeniz gerekmektedir.

Daha önce  başvuru yapan kişilerin talep edilmediği sürece yeniden başvuru yapmasına, evrak göndermesine, mail atmasına gerek yoktur.

NOT: Başvuru için gönderdiğiniz maillerin başlığını yapacağınız staj türüne göre Staj-1(Yapı), Staj-2 (Ulaştırma), Staj-2 ( Hidrolik ) olarak ekleyiniz. Her iki stajı birden yapacakların örneğin Staj-1 (Yapı)+ Staj-2 (Hidrolik) olarak eklemesi gerekmektedir.

"Staj esaslarında ve staj ile alakalı duyurularda açıkça belirtilen konularla ilgili iletiğiniz maillere cevap verilmeyecektir."


2) Uzaktan Staj Başvurusu staj komisyonu üyeleri tarafından incelenerek öğrencilere staj komisyonu üyeleri tarafından "Uzaktan Staj Yapılması Uygundur veya Uzaktan Staj Yapılması Uygun Değildir" şeklinde bilgi maili iletilecektir.

3) Uzaktan Staj Başvurusu uygun bulunan öğrenciler Uzaktan Staj kapsamında yapacakları Proje dosyalarını (Sadece 2019-2020 Yaz dönemi için Uzaktan Staj yapılacak olup, Proje olarak uygulanacaktır) İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Esaslarına uygun bir şekilde Staj defteri formatında hazırlamaları gerekmektedir. 20 Günlük staj defteri hazırlanacak olup, her gün için yeni bir iş detaylı bir şekilde anlatılacaktır.

4) Proje dosyası (Staj defteri) içeriği;    

4.a) Staj-1 (Yapı Stajı) için;           
Betonarme veya çelik (tercih hakkı öğrenciye aittir) bir yapının inşaat aşamaları, temelden çatıya kadar tüm detayları ile nasıl yapıldığı anlatılacaktır.   
4.b) Staj-2 (Ulaştırma Stajı) için;            
Bir karayoluna veya demiryoluna ( tercih hakkı öğrenciye aittir) ait bir kesimin toprak işinden başlayarak kaplama veya ray serimi aşamasına kadar tüm detayları ile nasıl yapıldığı anlatılacaktır. 
4.c) Staj-2 (Hidrolik Stajı) için;
Aşağıda belirtilen alanlardan biri seçilerek yapım aşamaları, toprak işlerinden bitimine kadar tüm detayları ile anlatacaktır.
a. İçme Suyu 
b. Kanalizasyon
c. Yağmursuyu
d. Baraj
e. Bağlama
f. HES